Србија надиграла Турску на старту Европског првенства

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 18:05

Србија надиграла Турску на старту Европског првенства

Женска кошаркашка рептезентација Србије савладала је Турску са 71:63 у мечу првог кола Групе Д на Европском првенству у Љубљани. У петак од 20.45 у другом колу наша селекција игра против Словачке. Фото: fiba.com Кошаркашице Србије успеле су да остваре стартну победу на Европском првенству, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пре  свега захваљујући сјајној иги у одбрани. Туркиње су пружиле снажан отпор, нису дозвољавала нашој екипи да стекне осетнију предност. Ипак, у финишу је дошло до изражаја искуство наших кошаркажица које су забележиле сигурну победу.
Туркиње су нешто боље ушле у меч и повеле. Наше су ухватиле ритам и држале прикључак. У финишу провог период успеле су да преокрену резултатд, да би ривалке тројком у последњој секунди вратиле минималну предност.
Други период донео је још бољу игру наше екипе у одбрани. Србија је преокренула резултат, а вођство није испустила до краја полувремена. Имала је наша екипа прилику да стекне и осетнију предност, али нису успеле да реализују неколико отворених шутева.
Стекла је Србија и шест поена предности, да би до одласка на велики одмор сачувала предност од четири поена – 37:33.
Настављена је равноправна борба и у трећем периоду. Наше су отишле на плус пет, али су Туркиње серијом од 5:0 стигле до изједначења. Потом су наше поново појачале, пре свега у одбрани и одговориле серијом од 6:0.
Након сјајног продора Ивон Андерсон наша екипа је дошла до максималних плус осам. Србија је могла и до веће предности, али није искористила неколико прилика у нападу, ипак и Туркиње нису бриљирале у нападу па су наше пред последњи период имале плус од шест поена.
Равноправна борба у последњој четвртини. Србија је успела да исконтролише игру и резултат и не дозволи ривалкама да преокрену.
Андерсон и Крајишник као најискусније погодиле су неколико важних кошева и тако омогућиле нашој екипи да у фининишу мирно приведе меч крају – 71:63.
Најефикаснија у нашој екипи била је Ивон Андерсон са 17 поена, Јована Ногић је убацила 12, а Маша Јанковић 10. Код ривалки Меккован 12, а Тургут, Онар и Узун су додале по 10.
Italijanski košarkaš Ahile Polonara napustio Žalgiris




Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија надиграла Турску на старту Европског првенства се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.