Нестварна места: Језеро Врањаш (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 17:25

Нестварна места: Језеро Врањаш (ФОТО/ВИДЕО)

Језеро Врањаш представља оазу мира и лепоте за љубитеље природе. На око 20 хектара површине, колико језеро заузима, прави је рај и једна од омиљених места међу риболовцима на Фрушкој гори. Фото: Војводина уживо Само језеро се налази југоисточно од насеља Манђелоса и припада територији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << општине Сремска Митровица. Удаљено је око 12 километара од центра овог града.
Одмор за очи, лепоту боја и сјај језера, наша екипа портала Војводина уживо успела је да сними из ваздуха:

Језеро Врањаш је настало 1976. године. Водом се пуни из истоименог потока, али и из локалних извора. Има и своју отоку, поток Манђелос. Десна страна долине језера је благо стрма и оголићена, док је лева страна стрмија и претежно обрасла врбом.
Фото: Војводина уживо Првобитно направљено као акумулационо језеро за наводњавање околних њива и воћњака, да би сад у њему највише уживали риболовци.
Фото: Војводина уживо Од рибе углавном има бабушке, шарана, амура и тостолобика. Око језера се врло често могу видети трагачи за римским и аустроугарским новчићима и осталим антиквитетима.
На око три километра од скретања за језеро налазе се и чувени извор Врањаш и манастир Свети Василије Острошки, који је подигнут изнад извора.
Фото: PrtSc/google.maps Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нестварна места: Језеро Врањаш (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.