Израда Предлога стратегије за унапређење положаја старијих један од приоритета

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 16:19

Израда Предлога стратегије за унапређење положаја старијих један од приоритета

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић изјавила је данас да је Радна група за израду Предлога стратегије за унапређење положаја старијих лица у Републици Србији за период од 2024. до 2030. године одржала први састанак и додала да је израда овог стратешког документа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << један од приоритета рада ресорног министарства. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Кисић је истакла да старији од 65 година још могу да допринесу друштву и да су њихово искуство и знање од великог значаја, те да се стратешким документом у афирмативном смислу посвећује пажња концепту старења.
Кисић је указала да је циљ оснаживање старијих, побољшање њиховог положаја и квалитета живота, саопштено је из Министарства за бригу о породици и демографију.
Ресорно министарство је иницирало израду Предлога стратегије за унапређење положаја старих имајући у виду потребе ове веома осетљиве и специфичне категорије становништва.
Нови стратешки оквир биће усмерен ка стварању законодавних и осталих предуслова да се старија лица без обзира на године остваре у свим областима друштвеног живота.
Радна група ће, уз административно-техничку подршку Министарства за бригу о породици и демографију, израдити радну верзију Предлога стратегије, која ће бити предмет јавне расправе, а током које ће сви заинтересовани моћи да поднесу своја мишљења, предлоге и сугестије.
Састанку су, поред представника Министарства за бригу о породици и демографију, присуствовали чланови Радне групе из министарстава правде, унутрашњих послова, здравља, за државну управу и локалну самоуправу, за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и за бригу о селу, као и представници Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, експерти из Института за ментално здравље, Института друштвених наука и Сталне конференције градова и општина.
Brnabić:Neću predložiti smenu Gašića, može da se ide na izbore

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израда Предлога стратегије за унапређење положаја старијих један од приоритета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.