Брнабић:Нећу предложити смену Гашића, може да се иде на изборе

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 14:15

Брнабић:Нећу предложити смену Гашића, може да се иде на изборе

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да неће предложити смену министра унутрашњих послова Братислава Гашића, јер је радио озбиљно, посвећено и да нема његове одгворности за трагедије које су се догодиле, а опозицији поручила да се на власт не може доћи насиљем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ни на улици, већ на изборима и да је за њих увек спремна. FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUCKOVIC/bs Током расправе у Скупштини Србије о иницијативи 61 посланика опозиције за изгласавање неповерења министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу, Брнабић је поручила опозицији и да могу да добију оставку целе Владе Србије. „Нисам за смену смену Гашића, али можете да добијете оствавку читаве владе, након тога иду избори. За њих смо увек спремни, рачунајте на то да имате моју оставку. Ја сматрам да је важно да се легитимитет потврди на изборима, а можда ће се људи одлучити да гласају за вас да би плата полицајца поново била 41.000 динара, а медицинске сестре 37 хиљада динара“, рекла је премијерка.
Она је додала да су избори једини начин да се дође на власт у Србији. „Ми долазимо у Скупштину када год ви затражите. Ја сам овде пети пут, упркос свему што се дешавало. Гласамо за дневни ред који ви хоћете. Нећемо насиље, мислимо да у демократском друштву мора да се разговара и да насиље не може да донесе ништа добро, а свакако не на власт. У Србији се на власт долази само изборима“, нагласила је Брнабићева. Истакла је да, као председница Владе Србије, није спремна да јој неко други кадрира у влади, а поготово не на улици.
„Мислим да је важно да се то ради демократски у институцијама. Гашић ради озбиљно, посвећено и одговорно свој посао и то је доказао од како је формирана влада од октобра прошле године. Нема никакву личну одговорност за трагедије које су се десиле у ОШ „Владислав Рибникар“ и у Младеновцу. Полиција је брзо и добро реаговала после злочина и не видим како смо могли да спречимо те трагедије“, рекла је Брнабић.
Додала је да није за његову смену и зато што мисли да треба да се чувају људи који добро раде свој посао.
Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine doniran pasterizator mleka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић:Нећу предложити смену Гашића, може да се иде на изборе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.