Институту за здравствену заштиту деце и омладине дониран пастеризатор млека

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 14:13

Институту за здравствену заштиту деце и омладине дониран пастеризатор млека

УНИЦЕФ је данас поклонио пастеризатор донорског хуманог млека вредан 4.850.000 динара Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. Фото: Танјуг/Милена Ђорђевић Донација је обезбеђена захваљујући донацији компаније Петите Геневе Петровић, саопштио је Уницеф. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Милена Ђорђевић „Институт годишње збрине око 650 свих новорођенчади, укључујући и превремено рођену и рочну новорођенчад и око 350 животно угрожених, превремено рођених или болесних беба, и у неком тренутку, свако од ових новорођенчади током свог боравка на Институту, прима млеко из Банке хуманог млека. УНИЦЕФ је реаговао веома промптно и у најкраћем року су екстремним залагањем успели да обезбеде овај кључни апарат“, изјавио је начелник Службе за неонатологију Слободан Спасојевић.
Према подацима УНИЦЕФ-а, у Србији се сваке године роди око 62.000 деце, од којих је нешто више од 4.000 превремено рођених беба, а свакога дана нових 7 беба захтева неки вид ургентне подршке.
Фото: Танјуг/Милена Ђорђевић „Млеко мајке је више од хране и бебама обезбеђује најбољу основу од првих дана. Захвални смо компанији Петит Геневе Петровић која нас је подржала и захваљујући посвећености оваквих партера из приватног сектора, ми можемо да градимо отпорније друштво“, изјавила је Јелена Ковачевић из УНИЦЕФ-а Србија.
За сада постоје само два оваква апарата, један у Институту за неонатологију у Београду и други у Новом Саду, али ће уз подршку Министарства здравља наставити да раде на модернизацији и опремању Неонаталних јединица за интензивно збрињавање, саопштио је УНИЦЕФ.
NIS ulaže 144,5 miliona dinara u razvoj nauke i obrazovanja – počinje 15. ciklus programa „Zajednici zajedno“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Институту за здравствену заштиту деце и омладине дониран пастеризатор млека се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.