Москва и Вашингтон последњих недеља разговарали о Новом Старту

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 14:10

Москва и Вашингтон последњих недеља разговарали о Новом Старту

Москва и Вашингтон су последњих недеља одржали директне консултације о новом споразуму о смањењу стратешког наоружања Нови СТАРТ, изјавио је данас заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko “У овом тренутку нисмо у контакту са >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Американцима по питањима новог СТАРТ-а“, рекао је он, додајући, међутим, да је “протеклих недеља и месеци одржано неколико рунди консултација, укључујући и оне директне, али које нису укључивале јавне изјаве“.
Рјабков је нагласио да Русија није одступила од става да “обустава Новог СТАРТ-а остаје на снази и да ова одлука може бити опозвана или преиспитана само ако САД покажу спремност да напусте своју суштински непријатељску политику према Руској Федерацији“, и додао да су током консултација обе стране потврдиле “супротне и непомирљиве“ ставове.
„Америчке оптужбе да нешто кршимо су потпуно неприхватљиве. Постоји потпуно развијен, дубински правни оквир, да не помињемо политичку основу за ову одлуку, који нам омогућава да чврсто стојимо иза наше суспензије споразума“, рекао је Рјабков.
Frederiksen: Produžetak mandata Stoltenbergu bi bilo dobro rešenje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Москва и Вашингтон последњих недеља разговарали о Новом Старту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.