Зечевић: И грађани учествовали у отклањању штете

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 13:14

Зечевић: И грађани учествовали у отклањању штете

Обилне кише у последних 12 сати пала је на територији града Чачка, направила је бројне проблеме комуналним предузећима, која су на терену већ три четири дана како би довели поједине путне правце у стање проходности. Фото: Танјуг/Драган Николић Начелник Штаба за ванредне ситуације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Чачку Братислав Зечевић рекао је да су санацији штете учествовали и грађани.
„Према Закону о смањењу ризика од катастрофа и управљању у ванредним ситуацијама и грађани имају право и обавезу да учествују и у оперативним и у превентивним мерама, људи су се сами одазивали и ја се поносим свим тим нашим грађанима, људи су долазили из других Месних заједница да помажу људима који су угрожени у суседним или удаљенијим Месним заједницама, види се нека колективна свест код народа овде на територији града Чачка“, рекао је он за Тањуг.
Становнци МЗ Лозница и Катрга јуче у поподневним часовима добили су песак и џакове како би што пре кренули у одбрану од поплава, та подела данас се наставља и у другим Месним заједницама.
„Данас се тренутно ради расподела врећа са џаковима, МЗ Парк, МЗ Авлаџиница и то улица Богдана Капелана која је претрпела велике штете у претходном периоду због изливања Лозничке реке, МЗ Јездина, машине су нам у МЗ Трбушани, у МЗ Вапа и у МЗ Виљуша је на терену ЈКП Моравац, у Трбушанима ЈКП ‘Водовод’ и ЈКП ‘Зеленило’ шаљемо у МЗ Јездина“, рекао је Зеечевић.
Како је рекао велики допринос у црпљењу воде пружили су и Ватрогасци спасиоци са својим људском, али и ЈКП „Комуналац“ који на одређена места доставља контејнере у које би грађани могли да одложе отпад настао током елеменатарне непогода. „Данас је стигла и наредба од Градског штаба за ванредне ситуације СЦ Младост да стави противпоплавни систем код КК Борац, то радимо превентивне ради јер имамо најаве, јуче је било велико невреме у Косјерићу и на Златибору, река Скрапеж је у порасту, тако да очекујемо већи прилив воде на територију града Чачка“, каже Зечевић.
Kurti prvo suspendovao televiziju, pa napao novinare na konferenciji za štampu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зечевић: И грађани учествовали у отклањању штете се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.