Вучић: Курти је сам признао да су прекршили међународно право

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 12:25

Вучић: Курти је сам признао да су прекршили међународно право

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је Аљбин Курти сам признао да је прекршио међународно право тиме што је изјавио да су тројица ухапшених Албанаца била на 300 метара од административне границе са Србијом, с обзиром на то да по војно-техничком споразуму морају да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пријаве прилазак на километар од границе. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Вучић је поставио питање шта су тројица ухапшених радила на територији Србије са дугим цевима. Како каже, ухапшени су рекли да траже печурке и да им не ради ГПС.
Председник Србије је рекао да је понудио на увид снимке о српским војницима и да су они од административне границе били удаљени 19,5 километара копненим путем, односно 5,1 километар ваздушном линијом.
„Спремни смо да доставимо све снимке, сву евиденцију и да се доведу експерти да дају полиграф нашим војницима. Поставили би им два питања – да ли сте извршили хапшење и да ли сте хапшење извршили на територији централне Србији или АП Косова и Метохије“, изјавио је Вучић.
Како је истакао, на овакав начин се понаша озбиљна држава, а не квази држава која унакази неког ко им се не свиђа.
Pirc Musar: SLO će davati podršku Srbiji ka EU, Kosovo da ispuni svoj deo posla

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Курти је сам признао да су прекршили међународно право се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.