Вучић: Са Пирц Мусар и о компликованости ситуације на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 11:43

Вучић: Са Пирц Мусар и о компликованости ситуације на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је са председницом Словеније Наташом Пирц Мусар разговарао о компликованости ситуације са Приштином, о неопходности деескалације и да јој је захвалан, јер је желела да чује нашу аргументацију. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Он >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је на заједничкој конференцији за новинаре рекао да је потврдио да ће Србија и даље учествовати у процесу Брдо Бриони и да ће он посетити Скопље 11. и 12. септембра.
„Оно што је за нас важно јесте даље инфраструктурно повезивање Србије и Словеније. Србија је увек била за то да се брзом пругом и добрим возовима повежемо са Љубљаном преко Загреба, да за то 2015. године нисмо наишли на разумевање у Хрватској, али сада чини ми се дувају неки други ветрови и можемо да успоставимо добре инфраструктурне везе“, рекао је Вучић.
Према његовим речима посебно је са словеначком колегиницом разматрао европски пут Србије. „Уз све оно што нам данас узима много више времена је брига око КиМ, али водимо рачуна и о владавини права и неопходним реформама да бисмо наставили наш европски пут и брже напредовали и обезбедили бољи живот за нас. Захвалан сам на подршци коју пружа Србији и Западном Балкану“, рекао је он.
Он је истакао и да је током разговора истакао да у Србији на сваком месту Словенци могу да се осете као код куће и виде пријатељски став нашег народа.
„Тако се и ми осећамо у Словенији. Додатно унапређење је нешто што ће сви људи осетити и видети где год да се налазе“, закључио је он.
Politiko o sastanku Brnabić i Šapsa u Londonu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Са Пирц Мусар и о компликованости ситуације на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.