Политико о састанку Брнабић и Шапса у Лондону

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 11:41

Политико о састанку Брнабић и Шапса у Лондону

Угледни амерички лист Политико објавио је текст у коме се, у оквиру теме о климатским променама, говори и о састанку председнице Владе Ане Брнабић са Грантом Шапсом, британским министром за енергетску безбедност и нулту емисију гасова. Фото: Танјуг Влада Србије/Пеђа Вучковић Премијерка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је почетком недеље боравила у Лондону, где је са Шапсом потписала Меморандум о разумевању у области енергетике.
Брнабић је саопштила да Србија жели постепену транзицију ка зеленој енергије, без могућности угрожавања положаја и егзистенције наших рудара.
“Водимо рачуна о нашем енергетском сектору, радним местима, нашим рударима и њиховом квалитету живота и на овај начин идемо ка једном смеру који је по животну средину много одрживији, чистији и зеленији, али и ка једној, за будућност Србије бољој, већој енергетској независности и самоодрживости”, нагласила је Брнабић Како је навео Шапс, Велика Британија ће користити своју стручност да помогне у иновацијама и подржи амбиције Србије ка чистој, сигурној и економичној енергији.
Политико је објавио текст у коме се наводи неопходност свих земаља света да што пре и хитније пруже адекватнији одговор на све веће последице климатских промена. Те препоруке објавила је Европска агенција за заштиту животне средине ЕЕА, а у тексту се спомињу у незапамћене врућине које претходних недеља задају муке становницима Велике Британије.
Меморандум који су потписали Брнабић и Шапс, наведен је као пример рада на зеленој транзицији.
Брнабић је током свог боравка у Лондону учествовала на панелу о будућности дигитализације, разговарала са Лордом Стјуартом Пичом, специјалним изаслазником Велике Британије за Западни Балкан као и са Џеки Доли Прајс, председницом парламентарне групе пријатељства са Републиком Србијом.
Посету је завршила састанком са шефом британске дипломатије Џејмсом Клеверлијем.
U sali 167 poslanika, počela sednica o predlogu za glasanje nepoverenja Gašiću

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Политико о састанку Брнабић и Шапса у Лондону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.