Турски контигент КФОР-а у Зубином Потоку

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 11:39

Турски контигент КФОР-а у Зубином Потоку

У Зубином Потоку од јутрос је, као појачање КФОР-у, уочен турски контигент, чије је распоређивање недавно најављено. Фото: Танјуг/Дописништво КиМ Припадници турског контигента, чије је слање затражио НАТО, стигли су недавно на Косово и Метохију због погоршања безбедносне ситуације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << потврдио је недавно на конференцији портпарол КФОР-а, пуковник Андреа Галиени.
„Након што је 29. маја НАТО штаб одлучио да појача војнике КФОР-а слањем додатних трупа, од 5. јуна већина од 500 војника турског контигента почело је распоређивање на Косову. До сада је распоређивање већ завршено, они су у касарни и обучавају се да за неколико дана буду спремни да буду распоређени тамо где је потребно и да подрже трупе КФОР-а“, рекао је Галиени на конференцији за медије 9. јуна, и додао да ће они бити на КиМ докле год то буде било потребно.
У Зубином Потоку тренутно је ситуација мирна. Грађани у три општине на северу протестују од 29. маја због насилног упада тзв. Специјалних јединица Полиције Косова и градоначелника у зграде општина.
Мирна ситуација је и у Звечану и Лепосавићу.
Merdare: Slab promet automobila, oko 50 kamiona parkirano pored prelaza

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Турски контигент КФОР-а у Зубином Потоку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.