Табаковић: Инфлација до каја године биће око осам одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 11:21

Табаковић: Инфлација до каја године биће око осам одсто

Процењује се да ће инфлација у Србији до краја године бити смањена на око осам одсто, изјавила је данас гувернерка Народне банке Србије (НБС) Јо ргованка Табаковић. Фото: WikimediaCommons/Djordje Stakić Она је отварајући „Финтиципате“ форум казала да се очекује да ће инфлација до краја овог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << месеца бити смањена на 14 одсто, наводећи да је она у мају била 14,8 одсто.
„Повратак у границе циља, очекује се средином 2024. и уверена сам да ћемо тај циљ постићи“, нагласила је гувернерка централне банке Србије.
Према њеним речима НБС ради константно на стварању стабилног пословног окружења и у условима глобалне неизвесност својим одлукамаи није уносила неизвесност у животе грађана и привреде Србије „У условима пандемије, енергетске кризе, рата у Украјини нећете наићи ни на једну исхитрену одлуку НБС-а“, казала је Табаковићева.
Као један од примера, говернерка је навела и то да централна банка ни на инфлацију није реаговала наглим повећавањем каматних стопа, већ је то рађено постепено.
Er Srbija otvara novu poslovnicu 1. septembra u tržnom centru Galerija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Табаковић: Инфлација до каја године биће око осам одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.