Русија очекује да Јужна Африка гарантује имунитет Путину на самиту БРИКС-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 11:18

Русија очекује да Јужна Африка гарантује имунитет Путину на самиту БРИКС-а

Русија очекује да ће Јужна Африка гарантовати имунитет руском председнику Владимиру Путину током самита БРИКС-а који је заказан за август у Јоханесбургу, изјавио је данас заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков. Фото: Танјуг/Sergei Chirikov/Pool Photo via AP Рјабков је рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за ТАСС да Русија очекује да ће се Јужна Африка дефинитивно руководити схватањем да највиши званичници уживају апсолутни јурисдикцијски имунитет од кривичног гоњења.
„Послали смо релевантне сигнале Јужној Африци и очекујемо да ће тако бити организовано све што се тиче самита и учешћа руског руководства“, навео је Рјабков.
Рјабков је поновио да Русија сматра да је налог за хапшење руског председника који је издао Међународни кривични суд (МКС) правно ништаван, као и да је то провокативан и потпуно неприхватљив потез. Рјабков је напоменуо да Русија „никада није била страна у споразуму о оснивању МКС“.
Готово 20 земаља тражи чланство у БРИКС-у и њихов број наставља да расте, рекао је Рјабков, наводећи да је углавном реч о азијским и азијско-пацифичким земљама.
„То одражава растућу и већ значајну улогу БРИКС-а на међународној сцени“, истакао је Рјабков.
Moskva pozvala kanadskog diplomatu na razgovor u MSP

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија очекује да Јужна Африка гарантује имунитет Путину на самиту БРИКС-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.