Москва позвала канадског дипломату на разговор у МСП

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 11:12

Москва позвала канадског дипломату на разговор у МСП

Канадски дипломатски представник у Москви Брајан Ебел, који је данас позван у руско министарство спољних послова на разговор, добио је протесну ноту због намере Отаве да заплени руски теретни авион Ан-124, саопштило је министарство спољних послова Русије. Фото: Танјуг/AP Photo „Руска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << страна нагласила је да сматра да је потез канадског премијера Џастина Трудоа да поклони авион кијевском режиму цинична крађа“, додало је руско министарство, пренео је Тасс.
Руско министарство спољних послова је, такође, упозорило да ће потези Отаве имати озбиљне последице за руско-канадске односе, који су, како се наводи, „на ивици колапса због Трудоове грешке“. Руски авион Ан-124, у власништву руског Волга-Дњепар ерлајнса, који је изнајмила канадска влада, слетео је у Торонто 27. фебруара 2022. године и носио је ковид тестове из Кине.
Авион је слетео два сата пре него што је Канада затворила свој ваздушни простор за руске авионе због напада на Украјину 24. фебруара прошле године.
Без обзира на све, додаје ТАСС, авион је заплењен, а посада је одведена у хотел, а потом враћена у Русију.
Komisija: Boris Džonson treba da bude suspendovan iz parlamenta na 90 dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Москва позвала канадског дипломату на разговор у МСП се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.