НТВ: Јапанска опозиција се припрема за изгласавање неповерења влади

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 10:52

НТВ: Јапанска опозиција се припрема за изгласавање неповерења влади

Јапанска опозиција спроводи последње припреме за изгласавање неповерења влади премијера Фумија Кишиде, објавила је данас јапанска НТВ. Фото: Танјуг/Rodrigo Reyes Marin/Pool Photo via AP Како се наводи, неколико јапанских опозиционих група, на челу са главном опозиционом странком Уставном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << демократском партијом Јапана, припремају се за изгласавање неповерења тако што неће гласати за предлог закона којим се ојачавају одбрамбене способности Јапана.
Очекује се да ће се о предлогу Закона о одбрани гласати у горњем дому парламента у петак. Јапан се бори да обезбеди финансирање за планирану потрошњу за одбрану у износу од 309 милијарди долара током следећих пет година.
План укључује да у ту сврху буду подигнути кључни порези, што је изазвало препирке међу посланицима.
Спекулације да ће Кишида расписати изборе су се појачале када је његов рејтинг у јавности порастао након што је био домац́ин Групи седам (Г7) у Хирошими, а недавно истраживање јавног мњења показало је да и даље има солидну подршку. Критике на рачун Кишидине владе су се, међутим, повећале због издавања националних личних карата, као и због забаве коју су приредили његов  син и бивши политички секретар у службеној резиденцији премијера.
Кишида је на конференцији за новинаре у уторак рекао да ће одлучити да ли ће расписати ванредне изборе на основу свеобухватне анализе различитих фактора, не прецизирајући о којим питањима је реч.
Stoltenberg: Razgovaraće se o povećanju proizvodnje oružja i municije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак НТВ: Јапанска опозиција се припрема за изгласавање неповерења влади се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.