Курти поручио Борељу: Полицијске акције нису посао иједног европског званичника

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 10:34

Курти поручио Борељу: Полицијске акције нису посао иједног европског званичника

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти поручио је данас шефу дипломатије Европске уније Жозепу Борељу да полицијске акције нису ни његов ни посао европских званичника. Фото: Танјуг/AP Photo/Visar Kryeziu Он је тако одговорио Борељу који га је замолио да убудуће координира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са Кфором и Еулексом када је реч о акцијама на северу КиМ, као и Курти тврди да понекад није обавештен о акцијама.
„Не знам ни када је злочинац ухапшен, јер то је ствар истражне полиције, јединице која врши хапшења, тужилаштва. Има хапшења за која сазнам у исто време када и ви. Оперативне акције нису моја ствар, верујем, нити било ког европског званичника. Владавина права на Косову је ствар косовске полиције“, одговорио је Курти, преноси „Коха“.
Он је додао да је „косовска полиција имала безброј обука на Западу“ и да је тамо научила како не треба дозволити да полицијске акције буду политизоване. Куртију каже да је „несхватљиво“ да међународне механизме треба упозорити пре „успоставлјања реда и закона на Косову“.
Он је рекао и да је спреман на дијалог.
„Кад закажу састанак, спреман сам. Желим посвећен дијалог, али на Косову морају да се поштују закон и устав“, рекао је Курти.
Merdare: Saobraćaj slab, nema zabrane za prelaz putničkih automobila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Курти поручио Борељу: Полицијске акције нису посао иједног европског званичника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.