Столтенберг: Разговараће се о повећању производње оружја и муниције

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 10:21

Столтенберг: Разговараће се о повећању производње оружја и муниције

Министри одбране земаља чланица НАТО-а и индустријски партнери разговараће данас и сутра о томе како даље појачати производњу оружја и муниције, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг. Фото: Танјуг/AP Photo/Virginia Mayo Столтенберг је рекао новинарима у Бриселу да је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стандард за земље НАТО-а да троше два одсто БДП-а за одбрану и да је то минимум за, како је навео, инвестирање у заједничку безбедност.
Подршка НАТО-а Украјини битно утиче на ситуацију на бојном пољу, истакао је Столтенберг, пренео је Ројтерс.
Министри одбране НАТО-а започеће данас дводневни састанак у седишту Алијансе у Бриселу, а очекује се да једна од главних тема буде ситуација у Украјини. Очекује се да се данас састану и преставници чланица Контактне групе за одбрану Украјине, коју чини више од 50 земаља, а на почетку тог састанка говориће амерички министар одбране Лојд Остин.
Belorusija: Ukrajinski dron sa eksplozivom oboren u okrugu Loevski

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг: Разговараће се о повећању производње оружја и муниције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.