Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 10:20

Пет предности сока од бруснице: Богат је антиоксидансима и полифенолима

Када чујете „сок од бруснице“, можда ћете помислити на укусан коктел или сте можда чули да овај сок може помоћи у лечењу уринарних инфекција. У оба случаја сте у праву, али сок од бруснице има много више да понуди. Фото: Pexels/Fillvlad Сок од бруснице је богат витаминима Ц, Е и фитохемикалијама, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са снажним антиоксидативним дејством. Моћни антиоксиданси штите тело од штетних материја које доприносе старењу и повезују се са хроничним болестима.
Наставите да читате да бисте сазнали 5 важних здравствених предности које можете добити уживањем у овом укусном соку.
Сок од бруснице је богат полифенолима Конзумирање сока од бруснице је уобичајена препорука за заштиту од уринарних инфекција, углавном због биљних једињења званих полифеноли.
Истраживања указују на способност бруснице да инхибира раст патогених бактерија у уринарном тракту и помаже у смањењу упале. Иста биљна једињења такође имају користи за орално здравље, смањујући ризик од каријеса и проблема са деснима.
Богат је антиоксидансима Сок од бруснице може помоћи у спречавању раста одређених врста бактерија у дигестивном тракту, што може промовисати здрав микробиом црева.
То се дешава зато што је воће богато антиоксидансима, за које је познато да имају антиинфламаторна дејства која су корисна за цело тело и дугорочно здравље. Бруснице такође имају добру количину влакана која промовишу добро здравље црева.
Пун је фенола Познато је да су бруснице извор фенолних једињења, за која се показало да помажу у инхибицији раста ћелија рака у телу и, ако је рак већ дијагностикован, помажу да се заустави његово напредовање.
Додатни извор магнезијума Магнезијум промовише здравље костију што може помоћи у смањењу ризика од остеопорозе и прелома. Конзумирање више хране богате магнезијумом је одличан начин за природну заштиту костију, посебно за жене које су у ризику од ниске коштане масе, као што су старије особе.
Богат је витамином Ц Истраживања показују да сок од бруснице може смањити факторе ризика за кардиоваскуларне болести, као што је снижавање крвног притиска. Ово би, делимично, могло бити због чињенице да је сок од бруснице добар извор витамина Ц. Нека истраживања показују да узимање суплемената витамина Ц такође може довести до мирнијег сна.
Samo 5 sekundi vam je dovoljno da prepoznate da li je meso sveže ili nije!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пет предности сока од бруснице: Богат је антиоксидансима и полифенолима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.