Лавров: Русија се активно суочава са глобалном прехрамбеном кризом

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 07:41

Лавров: Русија се активно суочава са глобалном прехрамбеном кризом

Русија активно ради на суочавању са глобалном прехрамбеном кризом и спремна је да озбиљно повећа обим снабдевања храном за угрожене земље, рекао је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на 46. седници Савета министара спољних послова Фото: Танјуг/AP Photo/Nardus Engelbrecht Организације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за црноморску економску сарадњу (БСЕЦ), наводи се на сајту руског МСП.
„Поновићу спремност Русије да озбиљно повећа обим испорука хране и ђубрива по профитабилним и повлашћеним условима, а за земље са највећим потребама и бесплатно“, рекао је Лавров, преноси ТАСС.
Он је потврдио да Русија активно делује у условима глобалне прехрамбене кризе, посебно у најсиромашнијим земљама југа.
Према речима руског министра спољних послова криза је изазвана пре свега нелегитимним санкцијама колективног Запада.
Rusija: Državna duma usvojila predlog zakona o zabrani promene pola

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров: Русија се активно суочава са глобалном прехрамбеном кризом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.