Бајден честитао Јокићу и Нагетскима освајање титуле

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 20:26

Бајден честитао Јокићу и Нагетскима освајање титуле

Амерички председник Џо Бајден честитао је данас Денвер Нагетсима и најкориснијем играчу финала плејофа Николи Јокићу освајање титуле шампиона НБА лиге. Фото: Танјуг/AP Photo/Jack Dempsey „Честитам МВП Николи Јокићу, тренеру (Мајку) Малоуну и целом тиму Нагетса на доношење њихове прве >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << титуле шампиона НБА“, написао је Бајден на Твитеру.
Први пут у својој историји Денвер Нагетси су освојили титулу шампиона НБА лиге, а најзаслужнији за то што је трофеј „Лери О’Брајан“ после 47 година чекања стигао у главни град Колорада је српски репрезентативац Никола Јокић, коме је припао и трофеј „Бил Расел“, намењен најкориснијем играчу финала плеј-офа.
Финалну серију окончао је са просеком од 30,2 поена, 14 скокова и 7,2 ассистенције.
Јокић је четврти Европљанин у историји, који је проглашен за МВП-ја финала, после Француза Тонија Паркера, Немца Дирка Новицког и Грка Јаниса Антетокумпа.
Јокић је на 20 утакмица у плеј-офу убацио 600 поена, имао 269 скокова и 190 асистенција и први је играч у историји који је био најбољи у све три категорије.
Joveljić: Jordan važna utakmica, svi znamo da je primarni cilj meč u Razgradu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден честитао Јокићу и Нагетскима освајање титуле се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.