Столтенберг: Још је рано,не знамо да ли ће контраофанзива Кијева бити прекретница

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 17:15

Столтенберг: Још је рано,не знамо да ли ће контраофанзива Кијева бити прекретница

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је данас да је украјинска контраофанзива још увек у почетној фази, те да не зна да ли ћа она бити прекретница у рату. Фото: Танјуг/Felix Hoerhager/dpa via AP „Што више Украјина буде напредовала, то ће она бити јача за преговарачким столом“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је Столтенберг на конференцији за медије, преноси Ројтерс.
Он је навео да очекује да се министри одбране земаља чланица НАТО-а сагласе о успостављању новог поморског центра алијансе за безбедност критичне подморске инфраструктуре на састанку у четвртак.
„Центар ће повећати нашу свест о ситуацији и побољшаће наше присуство на мору када је реч о одвраћању и одбрани“, рекао је Столтенберг.
Додао је да алијанса треба да учини више у погледу стандардизације муниције и опреме.
„Од прошле јесени радимо на томе како да повећамо одбрамбену производњу. Стандардизација је кључна одговорност НАТО-а. Морамо више да урадимо по том питању“, поручио је Столтенберг.
Говорећи о настојању Шведске да се придружи НАТО-у, генерални секретар алијансе је изјавио да је постигнут одређени напредак током разговора у Турској.
Šmit pozvao građane da ostanu pribrani, a nadležne da sprovedu temeljnu istragu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг: Још је рано,не знамо да ли ће контраофанзива Кијева бити прекретница се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.