Начелник Генералштаба са командантом Кфора о безбедносној ситуацији на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 16:55

Начелник Генералштаба са командантом Кфора о безбедносној ситуацији на КиМ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас у Београду са командантом Кфора генерал-мајором Анђелом Микелеом Ристучом, са којим је разговарао о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији. Фото: Танјуг/Министарство одбране и Војска Србије/Андрија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Гавриловић На састанку, који је одржан у сенци појачаних тензија на северу покрајине, било је речи о настојањима да се избегне даље погоршање безбедносне ситуације на терену и обезбеди сигурно и безбедно окружење за српско становништво, које трпи противправно насиље Привремених институција самоуправе у Приштини, саопштило је Министарство одбране.
У разговору је изражена обострана посвећеност очувању мира и стабилности и указано на значај контаката на свим нивоима између Војске Србије и међународних снага на Косову и Метохији за успешно превентивно деловање и спречавање настанка криза на територији јужне српске покрајине.
Начелник Генералштаба је изнео чврст став и очекивање наше стране да ће Кфор, као једина легитимна оружана формација на Косову и Метохији, стриктно, потпуно и непристрасно спроводити мандат који му је додељен Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и заштитити Србе и њихово национално, културно-историјско и верско наслеђе у покрајини, наведено је у саопштењу.
Blizu administrativnog pojasa sa KiM uhapšena 3 pripadnika tzv. Kosovske policije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Начелник Генералштаба са командантом Кфора о безбедносној ситуацији на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.