Шмит позвао грађане да остану прибрани, а надлежне да спроведу темељну истрагу

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 15:55

Шмит позвао грађане да остану прибрани, а надлежне да спроведу темељну истрагу

Високи представник у Босни и Херцеговини Кристијан Шмит разговарао је са градоначелником Лукавца Едином Делићем након пуцњаве у тамошњој Основној школи, када је бивши ученик ранио наставника енглеског језика. Фото: Танјуг/Драган Кујунџић Из ОХР је саопштено да је Шмит ражговарао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са градоначелником Делићем и информисао се о јутрошњем догађају.
Наводи се да је Шмит пожелео брз опоравак повређеном наставнику и позвао грађане да остану прибрани, те апеловао на надлежне органе да проведу темељну истрагу.
„Позивам све релевантне актере, укључујући органе власти, невладине организације и образовне институције, да раде са младим људима на спречавању насиља и промовисању дијалога и разумевања,“ рекао је високи представник.
У пуцњави која се догодила у Основној школи Лукавац Град једна особа је рањена и оперисана је у УКЦ Тузла, а лекари се, како преносе медији, боре за његов живот.
У њега је пуцао бивши ученик са ненавршених 14 година, који је због лошег владања премештен у другу школу.
Grosi odložio posetu nuklearnoj elektrani u Zaporožju zbog bezbednosne situacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шмит позвао грађане да остану прибрани, а надлежне да спроведу темељну истрагу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.