Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 15:41

Кремљ: Добра воља Русије по питању споразума о житу није бесконачна

Руска „добра воља“ не може да траје бесконачно када се говори о обнављању споразума о житу, саопштио је данас Кремљ, дан након што је председник Русије Владимир Путин рекао да Москва размишља да се повуче из споразума. Фото: Pixabay/opsa „Продужење споразума о житу је био гест добре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << воље. Русија је више пута учинила такве гестове. Нажалост, у недостатку реципроцитета и одсуству жеље колективног Запада да испуни део договора који се тиче Русије, ова манифестација добре воље и политичке воље не може да буде бескрајна“, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, преноси Ројтерс.
Додао је да Русија због тога разматра излазак из споразума након његовог истека, али да одлука о томе још увек није донета.
Руски председник Владимир Путин јуче је рекао да Москва размишља о повлачењу из споразума о житу јер је, како је навео, Русија преварена када је реч о спровођењу делова споразума везаних за извоз руских прехрамбених производа и ђубрива.
Споразум о житу истиче 17. јула.
Grosi odložio posetu nuklearnoj elektrani u Zaporožju zbog bezbednosne situacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кремљ: Добра воља Русије по питању споразума о житу није бесконачна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.