ЕУ оптужила Гугл због злоупотребе доминације на тржишту онлајн реклама

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 14:16

ЕУ оптужила Гугл због злоупотребе доминације на тржишту онлајн реклама

Европска комисија (ЕК) данас је оптужила Гугл због наводне злоупотребе доминације на тржишту онлајн реклама. Фото: Танјуг/AP Photo/Virginia Mayo У саопштењу ЕК се додаје да ће Гугл можда морати да прода део своје имовине, преноси Ројтерс.
„Гугл фаворизује своје услуге технологије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приказивања реклама на мрежи – на штету конкурентских провајдера услуга рекламне технологије оглашивача и онлајн издавача“, прецизира се у саопштењу ЕК.
Према наводима ЕК, Гугл злоупотребљава своју доминатну позицију на тржишту од 2014. године, а промена понашања ове компаније није довољна гаранција да ће све бити у складу са европским законима. Прелиминарни став ЕК је га Гугл мора да прода део своје имовине да би отклонио забринутост антимонополских регулатора ЕУ и решио проблеме везане за конкуренцију на европском тржишту.
Industrijska proizvodnja EU u aprilu mesečno porasla za 0,7 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ оптужила Гугл због злоупотребе доминације на тржишту онлајн реклама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.