Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 14:03

Си: Кина жели да помогне Палестини у мировном процесу са Израелом

Кинески председник Си Ђинпинг изјавио је данас да је Пекинг вољан да помогне Палестинцима у мировном процесу са Израелом и постизању унутрашњег помирења. Фото: Танјуг/Jade Gao/Pool Photo via AP „Основно решење за палестинско питање лежи у успостављању независне палестинске државе засноване >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на границама из 1967. године са источним Јерусалимом као његовим главним градом“, рекао је Си током састанка са палестинским лидером Махмудом Абасом у Пекингу.
Додао је да међународна заједница треба да повећа развојну и хуманитарну помоћ Палестинцима, преноси Ројтерс.
Си је истакао да су Кина и Палестина добри пријатељи и партнери који верују и подржавају једна другу.
„Кина је све време чврсто подржавала праведни циљ палестинског народа да поврати своја легитимна национална права“, поручио је председник Кине. Абас је први арапски лидер којег је Си угостио ове године, поводом обележавања 35 година кинеско-палестинских дипломатских односа.
Палестинци траже оснивање своје државе на Западној обали, Гази и у источном Јерусалиму, територијама које је Израел освојио у блискоисточном рату 1967. године. Израелске снаге су 2005. године напустиле Газу, али власти Израела настављају да шире насеља на Западној обали, а Јерусалим сматрају својом вечном и недељивом престоницом.
Nemačka vlada usvojila prvu Strategiju nacionalne bezbednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Си: Кина жели да помогне Палестини у мировном процесу са Израелом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.