Танасковић најавила појачане инспекцијске контроле при откупу вишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 13:48

Танасковић најавила појачане инспекцијске контроле при откупу вишње

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић најавила је данас да ће пољопривредна инспекција ове године бити на откупним местима вишње у Мерошини, како се не би догодило као претходних година да се пољопривредницима
плаћа друга уместо прва класа. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Страхиња Аћимовић Танасковићева је приликом посете Мерошини разговарала са воћарима овог краја који је познат по облачинској вишњи високог квалитета.
„У Мерошини немамо проблем квалитета воћа, већ што се приликом откупа роба не класира како треба. Пољопривредницима се за квалитет прве класе плаћа у откупу цена друге класе. И то је први највећи проблем овог краја“, објаснила је Танасковић након састанка. Министарка је на састанку понудила решење које су пољопривредници подржали, да на откупним местима буде присутна пољопривредна инспекција која ће контролисати квалитет вишње, односно процену квалитета.
Други значајан проблем за пољопривреду овог краја је да у Мерошини нема локалне хладњаче. „Немају локалну хладњачу у којој би се квалитет њихове вишње одржао пре транспорта. Произвођачи кажу да ће квалитет и ове године бити најбољи, а принос нешто мањи. Данас ћу разговарати и са власником хладњаче, која је купљена пре неколико година, али није почела да ради. Настојаћу да помогнемо како би хладњача почела да ради до краја јуна, прве недеље јула, а када је пик сезоне за откуп вишње“, истакла је Танасковићева.
Министарка је указала и да пољопривредници овог краја не користе довољно субвенције државе, додајући да су овакви састанци изузетно корисни како би пољопривредници могли да се информишу о томе шта све држава финансира и за које све врсте подстицаја могу да конкуришу.
Industrijska proizvodnja EU u aprilu mesečno porasla za 0,7 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Танасковић најавила појачане инспекцијске контроле при откупу вишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.