Шолц: Важно је разговарати о безбедносним гаранцијама за Украјину

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 13:45

Шолц: Важно је разговарати о безбедносним гаранцијама за Украјину

Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је данас да је важно разговарати са партнерима о безбедносним гаранцијама за Украјину, укључујући и период након завршетка рата са Русијом. Фото: Танјуг/Photo/Markus Schreiber „Руски председник очигледно жели да припоји делове територије својих суседа“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је Шолц, представљајући прву немачку Националну стратегију безбедности, преноси Ројтерс.
Као примере агресије, навео је оно што је учињено у Украјини и Белорусији. Немачки канцелар је данас представио стратегију безбедности у којој пише да је ривалство Берлина и Пекинга порасло последњих година због тога што, како се наводи, Кина све више настоји да искористи своју економску моћ како би променила постојећи међународни поредак заснован на правилима и потврдила своју регионалну хегемонију.
Lukašenko: Preteran odgovor na provokacije može da dovede do trećeg svetskog rata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолц: Важно је разговарати о безбедносним гаранцијама за Украјину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.