Проглашени најбољи предузетници у избору Блица, Мали обећао подршку државе

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 12:49

Проглашени најбољи предузетници у избору Блица, Мали обећао подршку државе

Најбољи мали предузетници у акцији „Јунаци микро бизниса“, коју су спровели „Блиц“ и „3Банка“, проглашени су данас и уручене су им награде у укупном износу од милион динара, а обраћајући се победнцима министар финансија Синиша Мали је поручио да предузетници могу и надаље >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да рачунају на помоћ државе. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Победница овогодишње акције је кројачка радња Вучићевић из Новог Пазара, која је награђена са 500.000 динара, другопласирана је опанчарска Занатска радња Маца Папучарица из Кикинде, награђена са 300.000 динара, док је треће место и 200.000 динара припало обућарској радњи „Макин Скитуљко“ из Панчева која се бави производњом ципела.
Захваљујући на награди и гласању за њу победница Младимирка Вучичевић је поздравила младе и позвала их да раде, јер како је рекла, најсрећнији је динар који се заради својом руком. „Поручујем им да отварају своје радње и фирме и тако ће успети у животу“, рекла је она.
Министар финансија Синиша Мали је честитао добитницима и истакао да су они, као што каже и име акције, хероји а хероји су, истакао је, они који не познају границе, који су увек први, вредни и посвећеношћу дају пример другима.
„Ви сте они који гурају нашу земљу. Прочитао сам да сте добили помоћ државе у време ковида а улога државе и јесте је да буде ту и подржи предузетнике. Никада се пре није десило да држава помаже приватном сектору а управо је он тај који вуче економију напред“, рекао је он и обећао предузетницима да ће држава увек бити уз њих.
Додао је да држава помаже и најстарије и најмлађе суграђане и подсетио на најављени пакет мера међу којима је помоћ мајкама у оквиру које ће за 1,1 милион деце у септембру бити исплаћено по 10.000 динара. „Повећаћемо и пензије као и плате у јавном сектору а све то се ради, како би се одржао ниво економске активности и како би људи као што су предузетници имали посла. Сада нам је најважније да нам не стане привреда и да у условима глобалне економске кризе држава помогне грађанима да потроше да би се одржала економија, која упркос свим изазовима и даље расте“, рекао је Мали.
Нагласио је да су мере које држава предузима економске природе и да им је намера да подрже животни стандард грађјана Србије а да се држава са друге стране не игра новцем и води рачуна о јавним финансијама. „Нама је удео јавног дуга у БДП-у око 51 одсто, немамо никакав проблем са новцем, наставићемо да водимо одговорну политику, да спроводимо реформе и растерећујемо зараде смањивањем пореза и доприноса на њих, како би подстакли запошљавање и отварање нових радних места“, рекао је Мали.
Председник Извршног одбора „3Банке“ Владимир Вукотић је најавио да ће ова банка крајем јуна почети да финансира послове који трају од шест до 24 месеца.
PKS u saradnji sa kineskim partnerima sutra organizuje poslovni forum

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Проглашени најбољи предузетници у избору Блица, Мали обећао подршку државе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.