Руски амбасадор: Египат је поднео молбу за чланство у БРИКС-у

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 11:57

Руски амбасадор: Египат је поднео молбу за чланство у БРИКС-у

Египат је поднео молбу за чланство у БРИКС-у, изјавио је данас руски амбасадор у Каиру Георгиј Борисенко. Фото: Танјуг/AP Photo/Nardus Engelbrecht „Египат има амбицију да постане члан БРИКС-а због тога што ова организација, између осталог, жели да у међународној трговини плаћа у алтернативним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << валутама – било да су у питању националне валуте или нова заједничка валута – а Каиро је веома заинтересован за ту опцију“, саопштио је Борисенко, преноси ТАСС.
Руски амбасадор је додао да Каиро жели да повећа економску сарадњу и трговинску размену са Москвом. „У току је стварање нових механизама плаћања за трговинске трансакције“, рекао је Борисенко.
Министри спољних послова земаља БРИКС-а – Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужне Африке – су се окупили 2. јуна у Кејптауну, а овом састанку су присуствовали и представници 12 земаља које желе да уђу у ову организацију, подсећа руска агенција. У Кејптауну си били присутни представници Аргентине, Бангладеша, Коморских острва, Кубе, Демократске републике Конго, Египта, Габона, Индонезије, Ирана, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата и Венецуеле.
Globalne zapremine vode u rezervoarima opale tokom 2 decenije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руски амбасадор: Египат је поднео молбу за чланство у БРИКС-у се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.