Седам разлога зашто је годишњи одмор важан за успех на послу

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 11:35

Седам разлога зашто је годишњи одмор важан за успех на послу

Годишњи одмор је кључан за наше ментално и физичко благостање. Блог Lifehack навео је седам разлога зашто нам је годишњи одмор толико битан. Фото: Pexels/Pixabay Умањује стрес Било да изгарате на послу или сте под огромним стресом, годишњи ће вам одмор значајно умањити те симптоме. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Особа под стресом не види јасно ствари. Кад узмете паузу разумећете како да балансирате пословни и лични живот и како да умањите стрес и изгарање.
Годишњи одмор одличан је за здравље Државни универзитет Њујорка у Освегу спровео је истраживање на 12.000 мушкараца и открио да они који иду на годишњи одмор умањују ризик од преурањене смрти за 20%. Чланак из New York Timesa каже да ако барем једном годишње не одете на одмор, повећавате шансе од преурањене смрти за 21%.
Повећава продуктивност Испитивање које је провео Sam’s Club открило је да јако мали број малих предузетника узима слободне дане. Због тога су исцрпљенији, нестрпљивији, доносе слабије одлуке и чешће су болесни. Свом послу чините услугу кад одете на годишњи, јер се враћате продуктивнији.
Према стручњацима са Универзитета у Питсбургу, људи су задовољнији животом кад оду на годишњи одмор и враћају се с више енергије и позитивнији.
Постајете креативнији након годишњег одмора Годишњи одмор вам даје времена да освежите и обновите мождане ћелије. Стручњаци кажу да је човек биће које се мора одмарати, а не радити у предугим временским интервалима без паузе. Пуно радника и запослених људи своје најбоље идеје добија ван радног места.
Постајете срећнији Недавна студија показала је да нам одмор подиже ниво среће. Људи који су узели годишњи одмор били су срећнији од оних који нису. Истраживање је било спроведено на 1.500 одраслих Холанђана.
То је зато што су им годишњи били пуни непредвидивих ситуација и узбуђења. Остали су усхићени и након што су се вратили с годишњег. Вођа те студије, Jeroen Nawijin рекао је да је боље распоредити слободне дане на два до три одмора него узети један велики годишњи одмор!
Ширите животне погледе Било да идете у планине или на море, време ван посла супер је за промишљање и ширење погледа. На годишњем ствари можете сагледати из више углова и лакше схватити повезаности одређених догађаја. Можда ћете читати пословну литературу, научити о новим културама и променити перспективу. Вероватно ћете имати бољу визију кад се вратите на посао.
Добијете времена за себе и породицу Квалитет живота зависи од тога и како се односите према себи и другима око вас. Можете ићи сами, с пријатељима или с породицом, али само на годишњем одмору можете ценити људе око себе. Годишњи одмор даје вам прилику да заиста размислите о битним стварима. Било да контемплирате или планирате путовања, на годишњем ћете се осетити мир и топлину коју никад не бисте могли наћи на радном месту.
Одлазак на годишњи значи да ћете веројатно изаћи из рутине и искусити нешто ново. Притом ћете чинити добро свом телу и духу и свим људима око себе.
Zašto je jod važan za oči? Simptomi koji ne ukazuju samo na tegobe oka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Седам разлога зашто је годишњи одмор важан за успех на послу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.