Лукашенко: Почела испорука руског тактичког нуклеарног оружја Белорусији

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 10:51

Лукашенко: Почела испорука руског тактичког нуклеарног оружја Белорусији

Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да је Белорусија почела да преузима испоруку руског тактичког нуклеарног оружја, од којих је поједино, како је навео, три пута моћније од атомских бомби које су САД бациле на Хирошиму и Нагасаки 1945. године. Фото: Танјуг/Pavel >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Имамо пројектиле и бомбе које смо добили од Русије“, рекао је Лукашенко у интервјуу за руску државну телевизију Русија-1, преноси Ројтерс.
На снимку интервјуа који објављује белоруска агенција Белта, Лукашенко је на питање новинарке да прецизира ли је Белорусија већ добила тактичко нуклеарно оружје из Русије одговорио: „Не све… кад добијемо, позваћу те да дођеш без камере…“. Он је истакао да против нуклеарне земље, земље која поседује нуклеарно оружје, нико још није ратовао.
Белоруски председник је рекао да ће, чим буде испоручено све руско тактичко нуклеарно наоружање, бити распоређено по Белорусији. „Чим све буде испоручено, биће распоређено по Белорусији. Имамо складишта, као псе у селу. Озбиљно. Имали смо их много. Пет-шест смо их већ обновили. Обновиц́емо још… И ми ћемо распоредити (тактичко нуклеарно оружје). Нећемо то држати на једном месту“, рекао је Лукашенко за ТВ Русија 1.
Nema razloga da se Moskva uzdržava od uništavanja kablovskih veza Zapada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко: Почела испорука руског тактичког нуклеарног оружја Белорусији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.