Ћин позвао Блинкена да се САД не мешају у унутрашња питања Кине

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 09:11

Ћин позвао Блинкена да се САД не мешају у унутрашња питања Кине

Кинески министар спољних послова Ћин Ганг је данас у телефонском разговору са америчком државним секретаром Ентонијем Блинкеном поручио да би САД требало да престану да се мешају у унутрашње послове његове земље, наводи се у саопштењу кинеског министарства спољних послова. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP/Terje Pedersen/Pool photo
Разговор два висока званичника одржан је уочи планиране посете Блинкена Пекингу, са циљем стабилизације напетих односа између две земље око неколико питања, од оптужби за шпијунажу до сукоба око полупроводника, преноси Ројтерс.
Током разговора Ћин је саопштио да се нада да ће САД показати разумевање, ефикасно управљати разликама и промовисати комуникацију и сарадњу.
Ћин је такође нагласио да би САД требало да поштују суштинске забринутости Кине, као што је питање Тајвана.
Такође је изразио наду да ће се кинеско-амерички односи стабилизовати и вратити на пут здравог и стабилног развоја.
Кинеско министарство спољних послова тек треба да објави информације о Блинкеновом путовању, али је један амерички званичник прошлог петка саопштио да це амерички државни секретар боравити у Пекингу 18. јуна, без навођења више детаља, преноси Ројтерс.
Блинкен је у фебруару отказао планирани пут у Пекинг због наводног кинеског шпијунског балона који је летео изнад територије САД.
https://gradskeinfo.rs/momirovic-kina-u-poslednjih-10-godina-drugi-najveci-investitor-u-srbiji-13-06-2023/



Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ћин позвао Блинкена да се САД не мешају у унутрашња питања Кине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.