Столтенберг се састао са Бајденом како би се припремио за НАТО самит

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 08:40

Столтенберг се састао са Бајденом како би се припремио за НАТО самит

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг састао се са америчким председником Џозефом Бајденом у Белој кући у оквиру припрема за самит Алијансе који ће у јулу бити одржан у Вилњусу. Фото: Танјуг/AP/Olivier Matthys Столтенберг је захвалио Бајдену на његовом вођству и посвећености Вашингтона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << НАТО-у у најопаснијој безбедној ситуацији у овој генерацији, наводи се у саопштењу НАТО-а.

Он је такође захвалио Конгресу САД и америчком народу на њиховој кључној подршци Украјини.

Генерални секретар НАТО-а је рекао да САД предњаче у подршци Украјини, а да су европски савезници и Канада такође обезбедили десетине милијарди долара војне, финансијске и хуманитарне помоћи.
Столтенберг је нагласио да ова подршка прави разлику на бојном пољу јер Украјина наставља своју контраофанзиву и ради на повратку територија.
Он је рекао да ће савезници, на самиту НАТО-а у Вилњусу следећег месеца, појачати подршку Украјини и додатно ојачати њену одбрану.
Додао је да се радује томе да што пре дочека Шведску као пуноправну чланицу НАТО-а.
Руске снаге на Криму обориле пет дронова

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг се састао са Бајденом како би се припремио за НАТО самит се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.