Скупштина сутра о Гашићу, долази и премијерка Брнабић

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 21:22

Скупштина сутра о Гашићу, долази и премијерка Брнабић

Посланици Скупштине Србије завршили су расправу о предлогу за формирање анкетног одбора после вишедневног претреса, а рад ће наставити сутра, када ће у парламент доћи председница Владе Србије Ана Брнабић. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Посланици ће сутра започети расправу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о предлогу за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу.
Овлашћени предлагач за формирање анкетног одбора који треба да утврди чињенице и околности које су довеле до масовних трагедија, шеф посланичке групе Зелено леви клуб Радомир Лазовић, захвалио је свима на учешћу у расправи.
Лазовић је рекао да анкетни одбор треба да утврди безбедносне околности које су довеле до трагедија, допринос медија у томе, улогу образовног система, као и деловање надлежних институција пре и после трагедија.
Он је још једном поновио захтеве са протеста “Србија против насиља”, међу којима је укидање националних фреквенција ТВ Пинк и ТВ Хепи, смена чланова РЕМ-а, смена руководства РТС-а и друго.
Председник Скупштине Србије Владимир Орлић рекао је да постоји подршка за формирање анкетног одбора, али је приметио и да је посланички клуб “Уједињени” приликом пријаве за дискусију навео да ће говорити против тог предлога, а истовремено су изразили жељу да буду на челу тог одбора.
Седница ће сутра почети у 10 часова.
Brnabić: Važno da sa Velikom Britanijom imamo što bolje odnose pre svega zbog Srba na KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Скупштина сутра о Гашићу, долази и премијерка Брнабић се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.