Додик: Питање имовине решено Дејтоном, то је за Републику Српску готова ствар

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 21:02

Додик: Питање имовине решено Дејтоном, то је за Републику Српску готова ствар

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је питање имовине решено Дејтонским мировним споразумом и да је за Републику Српску то завршена ствар, коментаришући састанак експерата о државној имовини који је данас одржан у америчкој амбасади у Сарајеву. Фото: Танјуг/Страхиња >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Аћимовић Додик је истакао да састанци „самозваних експерата“ по питању имовине представљају брутално мешање у унутрашња питања и де факто признање да је Босна и Херцеговина колонија, преноси РТРС.
„Нико није овластио нити тражио од америчке амбасаде да се бави тим или неким другим унутрашњим питањем БиХ“, поручио је председник Републике Српске.
Додао је да неће бити разматран никакав предлог који о питању имовине буде дошао са адреса које се непозвано и неовлашћено баве унутрашњим питањима Републике Српске.
„Споразум којим је настала данашња БиХ питање имовине је решио 1995. године, а у оба ентитета и дистрикту Брчко спроведена је приватизација државног капитала и сад се неко сетио да питање имовине као није решено“, рекао је Додик.
Он је поручио да није Република Српска изгубила „више од 20.000 својих најбољих синова који су бранили своје куће и имовину, да би јој земљу 30 година након рата крчмили Изетбеговић, Марфи или Шмит“.
Данас је у Сарајеву одржан пети консултативни састанак експерата о државној имовини током којег се разговарало о могућностима регулисања водних ресурса у оквиру свеобухватног решења питања државне имовине у Босни и Херцеговини.
Из Канцеларије Високог представника је саопштено да су стручњаци разговарали о различитим модалитетима власништва и коришћења вода у Босни и Херцеговини и упоређивали их са другим земљама.
Knežević: Bez koalicije Za budućnost Crne Gore nema stabilne vlade

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Питање имовине решено Дејтоном, то је за Републику Српску готова ствар се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.