Трамп ухапшен у суду у Мајамију због федералних оптужби

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 20:59

Трамп ухапшен у суду у Мајамију због федералних оптужби

Бившег америчког председника Доналда Трампа данас су ухапсиле америчке власти када је ушао у суд у Мајамију где се суочава са федералним оптужбама да је противзаконито сачувао поверљива документа када је напустио Белу кућу. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci Током поступка, Трампу ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бити узети отисци прстију и он ће се изјаснити о кривици, а судија ће донети одлуку о условима његовог пуштања на слободу, преноси CNN.
Против Трамповог сарадника Волта Науте такође је подигнута оптужница због опструисања владиних напора да преузме документа.
Трамп, који тврди да је невин, први је бивши председник против којег је подигнута федерална оптужница.
Оптужбе против Трампа резултат су истраге која је почела након што је бивши председник наводно спречавао Национални архив да преузме документа која су однета из Беле куће и пребачена у Мар-а-Лаго.
Ово је други пут за два месеца да је Трамп оптужен за кривична дела. Против бившег председника је у Њујорку подигнута оптужница у вези са исплаћивањем новца једној порно глумици, током председничке кампање 2016. године, како би ћутала о наводној афери.
Pentagon najavio dodatnu pomoć Ukrajini, do sada izdvojeno 40 milijardi dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп ухапшен у суду у Мајамију због федералних оптужби се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.