Брнабић: Важно да са Великом Британијом имамо што боље односе пре свега због Срба на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 20:46

Брнабић: Важно да са Великом Британијом имамо што боље односе пре свега због Срба на КиМ

Премијерка Србије Ана Брнабић је изјавила данас у Лондону како је Србији веома важно да са Великом Британијом, као с једним од највећих пријатеља тзв. Косова, има што боље односе. Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић „Важно нам је да имамо што бољу комуникацију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са Великом Британијом да можемо сваки пут да их позовемо и да имамо простор да им објаснимо како се Срби на КиМ тамо осећају и то је свакако у нашем најбољем интересу“, навела је она.
Нагласила да је и да се то постиже тиме што у осталим областима имате много ближу и бољу сарадњу, као што су на пример енергетика, биотехнологија, универзитетска сарадња, област вештачке интелгенције, сарадња у одбрани, војна сарадња, па и културна сарадња.
„Ми ћемо у Лондону ускоро отворити Српски културни центар, ондосно креативну амбасаду Републике Србије“, напоменула ја Брнабић.
Истакла је да се стратешки много инвестира у однос између Велике Британије и Србије.
„Намера нам је да имамо бољу комункацију како би код оних који су највећи пропоненти независности тзв. Косова, могли да имамо однос кредибилитета и поверења да разумеју у каквој се ситуацији налазе Срби на КиМ“, рекла је премијерка.
Напоменула је да је то један од главних циљева њене посете Британији.
„Зато, ако ми то не успемо, они ће чути само оно што Приштина прича и зато ми не смемо то да дозволимо, због Срба и других неалбанаца, али и због централне Србије и безбедности читавог региона“, нагласила је.
Додала је да је зато битно успоставити што боље односе и радити на томе у будућности, а да је ово само први корак.
„А већ током наредних 10 дана обезбедићу да формирамо савет за имплементацију трговинског споразума, који је потписан пре неког времена, тако да морамо да радимо детаљно, напорно и дисциплиновано на даљем грађењу ових односа“, нагласила је Брнабић.
Petković: Učinićemo sve da sačuvamo mir, situacija na severu najteža do sad

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Важно да са Великом Британијом имамо што боље односе пре свега због Срба на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.