Марфи: Акције Куртија непотребно угрожавају америчке и друге НАТО трупе на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 18:44

Марфи: Акције Куртија непотребно угрожавају америчке и друге НАТО трупе на КиМ

Амерички сенатор из редова демократа Крис Марфи изјавио је да акције премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија непотребно угрожавају америчке трупе и друге снаге НАТО-а на Косову и Метохији. Фото: WikimediaCommons/Marc Müller Марфи је у интервјуу Атлантском савету >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао да су одлуке Куртија на северу КиМ у последњих 30 дана довеле америчке и НАТО трупе у непотребну опасност.
Марфи је истакао да то неће донети ништа добро Приштини у вези са међународним фондовима, као и са финансијском помоћи америчког Конгреса, пренео је Репортери.
„Порука је једноставна, моји бирачи неће бити толико вољни да шаљу новац у регион, осим ако не виде да лидери предузимају разумне кораке неопходне за одржавање мира“, рекао је Марфи.
Амерички сенатор је указао да је било непотребно да се после локалних избора на северу КиМ, које су Срби бојкотовали, градоначелницима Албанцима омогућава приступ општинским зградама, иако је, како је навео, Приштина знала да ће то покренути реакцију која ће на крају постати насилна.
Марфи је истакао да је сада потребно враћање на пут нормализације односа Београда и Приштине и да је потребно оснивање ЗСО.
Brnabić: Kurti izaziva novu eskalaciju kako bi izbegao obaveze iz sporazuma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Марфи: Акције Куртија непотребно угрожавају америчке и друге НАТО трупе на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.