Како да сами проверите квалитет своје косе?

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 16:01

Како да сами проверите квалитет своје косе?

Крајеви косе могу да се цепају и први су на ‘тапету’ када одемо код фризера. Али пре него што стручњак открије, можете сами проверити квалитет косе. Фото: Pixabay/Pexels Веома је једноставно ставите крајеве косе у чашу воде.
Могу се десити две ствари. Или ће коса плутати, у том случају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је здрава и нема места за бригу, или ће потонути, у том случају нешто треба предузети.
Ако тоне, значи да је порозан и да врхове треба скратити. Међутим, ако је коса у том стању, може се видети обично без сличних трикова, изгледа лепршава и веома је непослушна.
Када су крајеви лоши, нема другог излаза осим шишања. Можемо их маскирати разним уљима и серумима, али их треба кратко ошишати, како би цела коса била лепа и здрава. У супротном, коса ће наставити да се помера. Потрошња воде је важна за квалитет косе. Осим тога, кључна је и кућна нега косе, у чему нам помажу маске.
Ревитализујте косу маском направљеном од домаћих састојака За добру маску потребно је беланце, кашичица и по кивија, две кашичице авокада, две и по кашичице меда и неколико капи етеричног уља рузмарина.
Оставите маску на коси око 20 минута. После тога, исперите хладном водом.
Маска од авокада за сјај За ову хранљиву маску биће вам потребан зрео авокадо, кашичица маслиновог уља, кашичица меда и једно јаје. Мешајте све састојке док смеса не постане глатка. Маску равномерно нанесите на косу од корена до врхова. Оставите да делује око 20 минута док се маска не упије. Исперите топлом водом. 
Алое Вера паковање за раст Ово хранљиво паковање чини косу глатком и подстиче њен раст. Потребан вам је лист алое вере и кашичица бадемовог уља. Исеците лист алое вере по средини, а затим га исецкајте и умешајте бадемово уље. Нанесите смешу на косу и омотајте главу пластичном фолијом или врећом. Оставите око 20 минута, а затим оперите косу топлом водом.
Da li je dijeta efikasnija od vežbanja?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да сами проверите квалитет своје косе? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.