Кнежевић: Без коалиције За будућност Црне Горе нема стабилне владе

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 15:59

Кнежевић: Без коалиције За будућност Црне Горе нема стабилне владе

Лидер Демократске народне партије и носилац листе коалиције За будућност Црне Горе на ванредним парламентарним изборима Милан Кнежевић очекује да нова влада буде формирана од представника оних политичких субјеката који су чинили парламентарну већину после избора 30. августа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 2020. Фото: PrtSc/Скупштина Црне Горе/YouTube Кнежевић је то рекао по изласку из Вишег суда у Подгорици, где је данас почело обновљено суђење у случају тзв. „државни удар“.
Кнежевић истиче да су увек имали неформалне контакте са свим чиниоцима те некадашње већине, који су, како је рекао, некад били добри, а некад лоши, али је комуникација увек постојала.
„Наш став је јасан треба испоштовати демократске стандарде и вољу грађана и онда неће бити никаквих проблема“, казао је Кнежевић, преноси портал подгоричког Дана.
Сматра да без коалиције За будућност Црне Горе нема стабилне владе.
„Познато је да сам већи живот провео у опозицији и да се никоме не исплати да ми будемо опозиција“, рекао је Кнежевић.
На питање како ће поступити ако добију позив да учествују у преговорима за формирање владе, рекао је да треба сачекати да ли ће Европа сад одлучити да их позове или ће позвати неког другог.
„Ми смо спремни да разговарамо са оним субјектима који су представљали 30. авгостовску парламентарну већину, међу њима је и ПЕС“, јасан је Кнежевић.
Додао је да није никаква тајна да, како каже, имамо различита виђења око неких унутрашњих питања, спољних, али свакако није тајна да смо добили значјану подршку од грађана Црне Горе и да очекујемо да буде испоштована воља грађана и да заједнички формирамо владу.
Sijarto: Mađarska smatra da se dijalog sa Rusijom mora nastaviti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кнежевић: Без коалиције За будућност Црне Горе нема стабилне владе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.