Кина почела вежбе у близини Тајвана, увежбавање гађања са бродова

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 11:17

Кина почела вежбе у близини Тајвана, увежбавање гађања са бродова

Кина је данас започела војне вежбе у Источном кинеском мору у близини Тајвана, које укључују вежбе гађања са ратних бродова, у тренутку када САД и савезници изводе своје вежбе у западном Пацифику, преноси Ројтерс. Фото: Танјуг/Mass Communication Specialist 1st Class Andre T. Richard/U.S. Navy via AP Кина редовно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << изводи вежбе дуж своје обале, иако оне у близини Тајвана често привлаче највише пажње, наводи британска агенција.
Кинеска управа за поморску безбедност издала је данас упозорење о забрани пловидбе код града Тајџоу у провинцији Џеђианг због вежби гађања са ратних бродова.
Вежбе су у близини острва Дачен, које је Тајван контролисао до 1955. године, а Кина ће изводити одвојене маневре у другом делу Источног кинеског мора до среде, саопштила је управа за поморску безбедност. Кинеске вежбе у Источном кинеском мору поклапају се са поморском вежбом у Филипинском мору која је почела у петак и у којој учествују САД, Јапан, Канада и Француска.
У њима учествују две ударне групе предвођене носачима авиона УСС Нимиц и УСС Роналд Реган које делују заједно први пут од јуна 2020. године, наводи се у саопштењу Седме флоте САД.
Неколико дана пре вежбе „патрола“, обалске страже Филипина, САД и Јапана извеле су прву трилатералну вежбу код обале једне западне провинције Филипина.
Na ulici u Notingemu pronađena tri beživotna tela, uhapšen muškarac

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина почела вежбе у близини Тајвана, увежбавање гађања са бродова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.