Пратећи програм изложбе „Поклон-збирка Драгише Брашована“

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 11:02

Пратећи програм изложбе „Поклон-збирка Драгише Брашована“

Галерија Матице српске у сарадњи са Друштвом архитеката Војводине у петак, 16. јуна у 19.00 сати организује кустоско вођење кроз изложбу Поклон-збирка Драгише Брашована и шетњу Булеваром Михајла Пупина. Фото: Градске инфо Кустоскиња изложбе Ивана Јањић упознаће публику са предметима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << примењене уметности, сликама, скулптурама и цртежима који су били део приватног простора великог архитекте Драгише Брашована.
Публика ће имати прилику да завири у Брашованов лични простор у ком је стварао и који га је инспирисао за велике пројкете.
Након вођења, у 19.30 сати из приватног простора изаћи ћемо у јавни простор са Друштвом архитеката Војводине које ће нам, кроз шетњу, говорити о архитектонском опусу Драгише Брашована, али и о значају три објекта изграђена у Новом Саду по његовим пројектима који ће се обићи.
Поред тога што су три објекта Драгише Брашована на Булевару Михајла Пупина просторни репери града, комплекс Бановине, Радничка комора и Главна пошта говоре и о фазама развоја стваралаштва архитекте од експресионизма преко међуратног модернизма до послератног функционализма.
Stefan Milenković i Kamerata Novi Sad na NEO festivalu 16. juna

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пратећи програм изложбе „Поклон-збирка Драгише Брашована“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.