Трамп стигао у Мајами,данас пред судом

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 10:32

Трамп стигао у Мајами,данас пред судом

Бивши амерички председник Доналд Трамп стигао је у Мајами, где би требало да се појави пред савезним судом данас у 15 сата по локалном времену, на почетку процеса због оптужби за кривична дела која укључују незаконито чување поверљивих докумената, преноси Ројтерс. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Gerald Herbert Трамп је поручио да је невин и да ће наставити своју кампању за председничке изборе 2024.
„Надам се да цела земља гледа шта радикална левица ради Америци“, написао је Трамп на својој мрежи Truth Social, пре него што је приватним авионом на коме је великим словима исписано његово презиме, одлетео за Флориду.
Бивши председник САД, који у среду пуни 77 година, упутио се из голф клуба у Бедминстеру у Њу Џерсију у возилу са пратњом ка аеродрому у Њуарку, где га је чекао авион којим је отпутовао у Мајами. Његове присталице чекале су испред голф клуба у Мајамију чији је власник Трамп, будући да ће он ту провести ноћ.
Истраживање Ројтерса и Ипсоса које је објављено у понедељак, показује да 81 одсто републиканаца верује да су оптужбе против Трампа политички мотивисане.
Анкета такође показује да Трамп и даље убедљиво води у страначкој трци за номинацију за председничког кандидата. У интервјуу за Политико, Трамп је обећао да ће наставити са председничком кандидатуром, чак и ако буде осуђен.
Оптужница која је отпечаћена у петак терети Трампа за 37 кривичних дела у вези са чувањем поверљивих докумената на имању Мар-а-Лаго на Флориди.
Трампа оптужница терети за угрожавање националне безбедности, а оптужбе из Закона о шпијунажи предвиђају значајне затворске казне, наводи Ројтерс.
Filipini: Najmanje 14.000 ljudi evakuisano zbog aktivnosti vulkana Majon

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп стигао у Мајами,данас пред судом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.