Румунија опозвала амбасадора јер је упоредио афричке дипломате са мајмуном

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 08:02

Румунија опозвала амбасадора јер је упоредио афричке дипломате са мајмуном

Румунија је опозвала амбасадора у Кенији Драгоша Виорела Тигауа који је наводно упоредио афричке дипломате са мајмуном. Фото: Pixabay/ninastock Афричка група у оквиру Уједињених нација саопштила је да никада више неће радити са румунским амбасадором у Кенији на одређеним форумима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << након што их је наводно упоредио са мајмуном на састанку у Најробију, објавио је Гардијан.
Група је такође захтевала безусловно и јавно извињење народу Африке.
Тигауа је током викенда опозвало румунско Министарство спољних послова након притужби које су уследиле након састанка у згради УН у главном граду Кеније 26. априла када се мајмун појавио на прозору конференцијске сале.
„Афричка група нам се придружила“, наводно је рекао Тигау, према ноти из амбасаде Јужног Судана у Кенији.
Румунско Министарство спољних послова саопштило је током викенда да је тек прошле седмице обавештено о инциденту и да је „започело процедуру за опозив свог амбасадора“.
Министарство је изразило дубоко жаљење због инцидента и упутило извињење свима који су погођени, указујући да су расистичко понашање и коментари „апсолутно неприхватљиви“.
Makron obećao veću pomoć Kijevu u kontraofanzivi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Румунија опозвала амбасадора јер је упоредио афричке дипломате са мајмуном се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.