Пресолили сте јело? Ово су трикови који могу спасити ситуацију

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 08:00

Пресолили сте јело? Ово су трикови који могу спасити ситуацију

Ма колико вешти у кухињи били, сигурно вам се десило да пресолите јело. Фото: Pexels/Gary Barnes Да ли сте случајно постали члан клуба „Превише соли у храни“? Не брините, нисте једини! Сви смо се барем једном нашли у ситуацији када смо мало претерали са сољењем јела. Али нема потребе за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << паником! Имамо неколико сјајних савета који ће вам помоћи да брзо поправите ову слану ситуацију. Тако да ухватите се за со, јер крећемо у акцију!
Додајте кромпир у храну Кад су у питању превише слана јела, најверодостојнији савети долазе од наших бака. И не би нас изненадило да вам бака одмах предложи један трик – ољуштите и исеците кромпир на коцке, додајте га у храну и прокувајте. Када је кромпир до краја куван, једноставно га извадите. Овај трик је посебно ефикасан за преслане чорбе, варива и јела са доста течности. Бака зна шта ради, па поверујте у њен мудри савет и спасите своје јело од сувишне соли.
Клин клином, или со – шећером Ако случајно немате кромпир при руци, можете се ослонити на добар стари шећер. Узмите кашику и ставите мало шећера у чорбу или сос. Нека се шећер отапа неколико секунди, али пазите да се не отопи потпуно или да вам кашика са шећером не упадне у сос – то би само покварило укус уместо да га поправи. Дакле, будите пажљиви са шећером, јер он може бити спаситељ у оваквим ситуацијама.
Кора хлеба Треће решење – корицу одстајалог хлеба потопите у сос на неколико минута да упије вишак соли.
Kako ovo voće čuva kožu i oči?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пресолили сте јело? Ово су трикови који могу спасити ситуацију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.