Макрон обећао већу помоћ Кијеву у контраофанзиви

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 07:30

Макрон обећао већу помоћ Кијеву у контраофанзиви

Француски председник Емануел Макрон изјавио је јуче да је почела дуго очекивана украјинска контраофанзива против руских снага и обећао већу војну помоћ Кијеву. Фото: Танјуг/Yoan Valat, Pool via AP Макрон је, на конференцији за новинаре, после састанка са лидерима Пољске и Немачке, такозваног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вајмарског троугла, рекао да ће бити учињено све да се помогне Украјини у контраофанзиви, пренео је Ројтерс.
Макрон је истакао да је појачана испорука муниције, наоружања и борбених возила Украјини и најавио да ће бити настваљена и наредних дана и седмица.
На питање да ли је Немачка сагласна да је Украјини потребно да добије безбедносне гаранције на самиту НАТО-а у јулу, немачки канцелар Олаф Шолц одговорио је потврдно, наводећи да је то потребно учинити на „веома конкретан начин“.
Трилатерални састанак у Паризу требало је да пошаље сигнал о јединству између источне и западне Европе по питању Украјине, пренела је британска агенција.
Макрон и Шолц рекли су да подржавају споразум о мигрантима о којем су се договорили министри унутрашњих послова ЕУ прошле седмице, према којем ће свака земља која одбије да прими одређену квоту миграната морати да плати 20.000 евра по особи.
Пољски председник Анџеј Дуда рекао је, међутим, поводом тог споразума, да је „скептичан“.
Дуда је истакао да је Пољска примила велики број украјинских избеглица и да за то није добила средства од ЕУ, као и да намерава да настави да прима избеглице из Украјине.
Turski predsednik nepokolebljiv u podršci nezavisnosti Severnog Kipra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон обећао већу помоћ Кијеву у контраофанзиви се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.