Вучић: Нисам дао националну фреквенцију ни једној телевизији,све су добиле раније

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 07:01

Вучић: Нисам дао националну фреквенцију ни једној телевизији,све су добиле раније

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да ни једна телевизија којој је на последњем конкурсу обновљена национална фреквенција није добила први пут националну фреквенцију од кад су он и СНС на власти већ раније. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић „Вама Марићу (Милорад) >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фреквенцију је дао овај човек и Лутовац и Ђилас и Тадић и Јеремић и Понош. Добили сте у њихово време. А тада сте ваљда имали ‘добар’ школски и научни програм. У Паровима или у чему?“ упитао је Вучић иронично коментsришући на ТВ Хепи говор народног посланика ДС-а Срђана Миливојевића који је у Скупштини Србије рекао да је Вучић поново доделио фреквенције националним телевизијама које су кршиле закон и које немају дечији програм.
Рекао је да је застрашујуће да партија која има славну историју попут ДС-а, којој су у новијој историји припадали људи попут књижевника Борислава Пекића или професора филозофије Драгољуба Мићуновића, сада спадне на два одсто подршке.
„Мени је лично Ђинђић говорио, ‘Имам будале које би да укину Пинк, а моја деца гледају Пинк’. Ђинђић ми је то у лице рекао“, навео је Вучић.
Вучић је поставио питање, ко је дао фреквенције телевизијама које су сада обновљене и додао да, од кад је он на функцији, ни једна од тих телевизија није добила фреквенцију.
„У ово време постоје органи и институције које се баве давањем фреквенција. Нико нови није добио фреквенцију. Сви су стари добили“, рекао је Вучић.
Додао је да би у случају одузимања националних фреквенција било уништено пословање велике вредности и да би многи људи изгубили посао. „Имате ли право да уништите фабрику која вреди 200 или 300 милиона евра, јер сте тако одлучили. Или можете да мењате ствари које су важне због гледалаца. Ја сам увек био за разговор о ријалитију који иначе презирем и никада их нисам гледао. Али немам никакву сумњу да велики део људи јесте. Па ајде да пронађемо неки компромис да не буде насиље“, рекао је Вучић.
Истакао да он никада није позивао на гашење телевизија Н1 или Нове С.
„Без обзира што они плаћају права у неким другим земљама. Па нисам никада. Могу ти људи да ме мрзе, али ја морам да водим рачуна и да тамо постоје неки запослени људи“, рекао је Вучић. Нагласио је да је компанија Телеком која трпи нападе опозиције ту да финансира важне ствари у Србији.
„И певаче народне и певаче забавне музике и глумце једне и глумце друге док год може. И да нам обезбеди најбољи спортски програм и да се бори на тржишту и да не нестане на тржишту“, рекао је Вучић и додао је да неће дозволити да на „његове очи“ неко уништи државну компанију.
Brnabić: Glavna tema večere u Domu lordova situacija na KiM

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Нисам дао националну фреквенцију ни једној телевизији,све су добиле раније се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.