Да ли гледање фотографија хране може смањити апетит?

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 20:01

Да ли гледање фотографија хране може смањити апетит?

Једна студија сугерише да гледање фотографија хране може смањити апетит. Фото: Pixabay/StockSnap Према истраживању, учесници који су 30 пута били изложени истој фотографији хране изјавили су да имају појачан осећај ситости у односу на оне који су фотографију видели мање пута.
Oвај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << феномен се у оквиру истраживања мозга објашњава такозваном теоријом утемељене спознаје. Наиме, када замислите да једете одређену храну, подручја у вашем мозгу која се активирају су иста као она која се активирају када ту храну заиста једете.
Дакле, према овом истраживању, ваш мозак заиста верује да сте појели тај хамбургер чију сте слику управо погледали 30 пута!
Ови налази отварају могућности за нове стратегије за контролу преједања и управљање телесном тежином. Замислите апликацију која вам више пута приказује слике хране коју желите да једете, помажући вам да контролишете апетит и смањите унос калорија.
Jednostavan način da se rešite upornog kamenca u kupatilu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли гледање фотографија хране може смањити апетит? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.