Брнабић: Главна тема вечере у Дому лордова ситуација на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 19:32

Брнабић: Главна тема вечере у Дому лордова ситуација на КиМ

Председница Владе Србије Ана Брнабић изразила је данас уверење да ће главна тема вечере у Дому лордова бити тренутна ситуација на Косову и Метохији. FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bg Брнабић је то рекла Танјугу, након панела „Шта је будућност дигитализације?“ у Лондону, где борави >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у дводневној посети.
„Верујем да ће ситуација на КиМ бити главна тема вечерас на вечери у Дому лордова те је и сам специјални изласланик Велике Британије за Западни Балкан, лорд Стјуарт Пич изабрао саговорнике из Дома лордова тако да ћемо имати потпуно отворену радну вечеру без присуства медија и у том смислу, моћи ћемо да будемо отворени и искрени једни према другима“, изјавила је Брнабић.
Она је истакла да је председник Србије, Александар Вучић имао добар разговор са лордом Стјуартом Пичом, да је она пре поласка у Лондон разговарала и о том разговору као и о припремама како треба да изгледа будућа сарадња Републике Србије са Великом Британијом и како Србија треба да се постави у тренутним околностима.
„Ово је ситуација екстремне нестабилности, кршења свих права Срба на Косову и Метохији, заузимања на силу зграда општина на северу покрајине и надам се да ћемо после радне вечере која је вечерас као и сутрашњих састанака моћи да рачунамо на боље разумевање и комуникацију између Велике Британије и Србије“, изјавила је Брнабић.
Она је додала да је лорд Стјуарт Пич човек са којим је лако разговарати, који јако добро познаје Балкан.
„Он је изузетно отворен, фер и објективан човек те Србија не може имати бољег саговорника у Великој Британији, али опет знамо да ти односи из разних разлога нису увек најлакши могући“, закључила је Брнабић.
Vesić sa Nerminom Nikšićem o regionalnom povezivanju

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Главна тема вечере у Дому лордова ситуација на КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.